Waterkoeling

Waterkoeling

Soorten componenten en watergekoelde systemen

De computer gerelateerde waterkoelsystemen bestaan vaak ​​uit een waterblok, een pomp, een radiator, de leidingen en optioneel een extra reservoir. De pomp blaast de vloeistof door het computersysteem. De verplaatste vloeistof stroomt door het waterblok welke bevestigd is aan de CPU of GPU. Hier wordt de warmte van het onderdeel naar de vloeistof overgebracht. Een enkel systeem kan één of meerdere waterblokken hebben.

Waarmee de computer koelen?

In watergekoelde systemen wordt een vloeistof, meestal water wat zelfs waterfilter drinkwater kan zijn, door leidingen in de computer gepompt. De vloeistof neemt de warmte van de componenten af en voert deze af via een radiator. Het werkt op hetzelfde principe als het motorkoelsysteem van een auto waarbij koelvloeistof door de motor naar de radiator wordt gepompt en vervoerd.

Met waterkoeling wordt de processor koel gehouden doormiddel van een waterkoelblok, een radiator en slangen die de blok en radiator aan elkaar verbindt. Wat er gebeurd is dat er koel water naar de koelblok gaat boven de processor. Omdat de processor warm wordt wordt dit water ook warm.

Toont alle 2 resultaten

Products 1 - 2 from 2. Products on page