Geheugens

Werkgeheugen is een essentieel onderdeel in een computer. Het is een tijdelijk geheugen wat de processor gebruikt om informatie dicht en op een snelle manier bij zich te houden

Wat doet het werkgeheugen?

Geheugens is de laatste buffer tot aan het opslagapparaat (SSD of harde schijf waar je gegevens voor een langere tijd op staan bewaard. Het werkgeheugen verliest elke keer nadat je de computer uit zet zijn gegevens die de processor erin heeft gezet. Daarom wordt het werkgeheugen ook wel jet tijdelijke geheugen genoemd.

Geheugens bewaard gegevens voor de processor. Hoe groter en sneller het werkgeheugen is, hoe minder de processor moet wachten op zijn gegevens. De processor wordt ieder jaar sneller. De snelheid van het geheugen blijft wel wat achter. Toch hebben we sinds kort een nieuwe type werkgeheugen DDR4 dat weer een stukje sneller is geworden.

 

Werkgeheugen voor tijdelijke opslag

Werkgeheugen is een onderdeel dat je altijd tegenkomt in een computer. Het wordt ook wel het interne geheugen of RAM (geheugen) genoemd. Alle benamingen doelen op hetzelfde. Een stuk geheugen in de computer waar de processor tijdelijk zijn informatie op kan slaan om er snel mee te kunnen werken.

Het werkgeheugen is niet het enige tijdelijke geheugen dat een computer heeft. In de processor zit ook een klein stuke tijdelijk geheugen dat heel erg snel is, maar ook heel erg duur. Dit heet het cache geheugen dat vaak uit meerdere geheugenblokjes bestaat met de namen als L1, L2 en L3. Een processor heeft door deze hoge prijs maar enkele MB’s aan cache geheugen. Werkgeheugen heb je vaak in groten van 2, 4, 8, 16 tot 128 GB

 

 

 

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.